Duitsland

Schönau am königssee, Duitsland

Definitely een van de hoogte punten van onze roadtrip! En maar een half uurtje rijden vanaf Salzburg. Even terug de duitse grens over dus je zou deze 2 ook om kunnen draaien! Dat halve uurtje rijden alleen is al noemenswaardig en een lekkermaker voor wat er komen gaat. Königssee is een groot meer omringd door een prachtig gebergte en diverse fotospots. Je kunt hier eventueel ook aan het meer kamperen. Het plaatsje Malerwinkel ligt in Berchtesgaden aan zich al een regio met diverse mooie wandelmogelijkheden! In Malerwinkel hebben wij onze dagtrip gepland.

Tip: Ga vroeg! wij stonden om 8:00 al in de rij. En je hebt echt de hele dag nodig! Een algemeen retourtje kost ongeveer €20 een ticket kun je halen aan de kade. Met de boot kun je 2 locaties bezoeken vanuit die locaties kun je diverse wandelroutes lopen.

Wij hebben na het zien van een vlog op youtube gekozen voor Eiskapelle Watzman-Ostwand en de Obersee. Sint Barthlomea is de eerste stop van de boot dit is de locatie waarvan je o.a naar de Eiskapelle kunt Hiken. Reken hier ongeveer 4 uur voor heen en terug. Daarna kun je heerlijk lunchen of een koffietje pakken met Schwarzwälder kirsch bij terugkomst in Sint Barthlomea.

Vervolgens kun je de boot pakken naar de Obersee. een beroemde fotospot van een meer met super helder water, een mooi uitzicht en een verlaten vissershuisje. Ook bij deze stop vind je weer diverse faciliteiten en wandelroutes. Maar misschien net zo belangrijk: hier kun je een verfrissende duik nemen en even lekker dobberen. Op de terug weg geniet je nog even van het uitzicht om vervolgens een fantastische rit te maken naar Hallstatt.

München, Duitsland

Onze uitwijkspot. We hadden nog van alles in gedachten van Lauterbrunnen Zwitserland tot het Zwarte Woud in Duitsland en Luxemburg. Maar omdat er extreem weer werd afgegeven en erg veel regen zou vallen zijn we alvast de terug weg op gegaan om nog een stop te maken in een grotere stad. In München is er erg veel te doen en te zien. Tof om een stedentripje naar toe te maken. Ook hier kun je super winkelen, veel musea bezoeken en diverse activiteiten boeken. Vanwege het slechte weer hebben wij het gehouden bij de Allstad en het Residenz Museum. Hier boekte we dan ook onze laatste accomodatie.

https://www.booking.com/hotel/de/bento-inn-munich-messe

Dit was hem dan! Hopelijk heb je een hoop inspiratie opgedaan om zelf ook zo’n toffe roadtrip te maken! Wil je nog eens terug kijken naar een specifiek land? in het hoofdmenu onder de kop Eurotrips vind je hiervoor de sub-menu’s.

Delen?