Oostenrijk

Voorbereiding

Na een goede nachtrust zijn we vertrokken vanuit Eindhoven en zaten we halverwege de ochtend op de snelweg richting Duitsland. De gehele heenroute kun je via de Autobahn rijden dus kun je zelf de tijdschatting maken. Onderweg rijd je continue langs allerlei wegrestaurants dus tussenstops maken is ook geen probleem. Belangrijk: voor dat je Oostenrijk inrijd moet je een vignet kopen. (+/- €15). Deze zijn verplicht op vrijwel alle oostenrijkse snelwegen en ja.. daar kom je wel degelijk overheen.

Ik heb me laten vertellen dat wanneer je geen vignet hebt aangeschaft je een boete kunt krijgen van €120! Je kunt verschillende kopen afhankelijk van je verblijf. De vignetten kun je bij diverse tankstations kopen vlak voor de grens. (bijvoorbeeld in München) Al met al moet je rekenen op zo’n 10 uur rijden inclusief de tussenstops.

Wij verbleven 2 nachten in Salzburg in het Plaza inn voor €180.
Momenteel kun je dit hotel boeken voor €40 per nacht. Het is een 3 sterren basic hotel, goed genoeg om te rusten en om alleen te slapen. i.v.m het coronavirus zijn hier momenteel geen ontbijtgelegenheden.

Salzburg, Oostenrijk

Het hotel waar wij verbleven ligt in hartje Salzburg vanuit daar sta je binnen 10 minuten in de ”Allstadt”. Het historisch centrum van de stad. Toen wij er waren bleek het Maria Hemelvaart en waren de winkeltjes niet open. Gelijk een tip 😉 Check voordat je gaat of je nog een feestdag tegen komt en wat dat betekent voor de bezienswaardigheden. In deze stad waren deze verder gelukkig wel open.

Salzburg is een grote stad met veel bezienswaardigheden. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van dingen die wij daar hebben gezien. Gezien de stad dicht bij het Alpen gebied ligt kun je ook tochten boeken door grotten etc. Wellicht leuk als het wat minder weer is of wanneer je langer blijft.

  • Fortress HohenSalzburg – Views! Flinke wandel omhoog of met het Liftje
  • Rondlopen door de Allstadt
  • Mozartplatz -> koop een typisch mozart chocolaatje!
  • ResidentzPlatz
  • MirabellGarten
  • Schnitzells eten en Aperol drinken 😉
  • Snackprobleem? Curry en Chili worsten in overvloed!

Ons verblijf in Salzburg: htps://www.booking.com/hotel/at/hotelbelmondo

Hallstat, (Arendale / Frozen) Oostenrijk

Na een avontuurlijke rit van ongeveer 2 uur arriveer je in Hallstat (Oostenrijk). Hallstat staat ook wel bekend als de stad waar het Arendale uit de films van Frozen op zijn geïnspireerd. Het is een schattig klein stadje die midden in een gebergte ligt aan een meer. Als je de films hebt gezien zul je de overeenkomsten zeker zien! Na ons arriveren en check in gingen we opzoek naar een dinnerspot.
Dit was best een opgave gezien de tijd en de grote van het stadje. De meeste keukens sluiten hier namelijk al rond 21:00. Toch vonden we nog een plekje. (geen aanrader maar voldoende voor een snelle avondmaaltijd).

Het stadje Hallstat kun je in een paar uurtjes volledig ontdekken. Daaromheen liggen diverse liften om naar boven te gaan bijvoorbeeld naar een kolenmijn. Wij gokte na onze wandeling in de stad op de “Five Fingers” (Obertraun) dit is een bekende uitkijkpost op het gebied. Helaas was het wat bewolkt die dag en was naar boven gaan voor ons teveel risico. Dus wij gingen door naar Slovenië!

Ons verblijf in Hallstat:
https://www.booking.com/hotel/at/gingin-rooms.nl.html?aid=304142

Delen?